Harjoittelusta !

 

Kukaan ei harjoittele puolestasi !  Kitaransoiton oppimiseen ei riitä oppitunneilla käyminen, vaan oppiminen edellyttää säännöllistä harjoittelua ! Soittotunnilla ei opita soittamaan. Soittamaan opitaan soittotuntien välillä harjoittelemalla  säännöllisesti  (kännykkä suljettuna) opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Joissakin ns. musiikkisuvuissa, joissa tähdätään musiikin ammattilaisiksi, lapsilla on soitonopinnoissaan säännölliset harjoitteluajat (ja tulosta tulee). Kitaransoitossa alkeissa etenemiseen riittää n. 30 minuutin päivittäinen harjoittelu. Harjoittelusta kannattaa pitää kirjaa. Harjoituspäiväkirja on kalenteri, johon merkitään ruksi kunkin päivän osalle silloin, kun työn alla olevia harjoituksia ja biisejä on soitettu 15-20 min päivässä; vain opettajan antamien harjoitusten soittaminen oikeuttaa harjoituspäiväkirjaan suoritusmerkinnän (älä petkuta itseäsi!!!!!). Kitaransoiton opiskelussa on tarkoituksena edetä systemaattisesti niin, että eri osa-alueet ja tekniikat tulevat opituksi ja samalla tutustutaan rock-musiikin eri tyyleihin ja aikakausiin.

Musiikinteorian perusteiden oppiminen tapahtuu käytännönläheisesti soitinopintojen edetessä. Harjoiteltavat kappaleet olen valinnut niin, että niitä soitettaessa tutustutaan rock- ja popmusiikin eri tyyleihin sekä toisaalta kitaran erilaisiin soittotekniikoihin ja vaikeusaste kasvaa vähitellen.. Nuotinlukutaito (ei pelkästään tabulatuurin), tärkeimmät skaalat sekä kitaramusiikin kannalta tärkeimmät sävellajit peruskolmisointuineen ovat kitaristille peruskauraa. Pääsääntöisesti opettaja valitsee soitettavat kappaleet, ettei tule masentavia takaiskuja, jotka heikentävät motivaatiota, kun työn alla oleva biisi osoittautuu liian vaikeiksi vielä ko. opintovaiheessa.

Paluu pääsivulle                                                                                   Jatkoa harjoittelusta...