Harjoittelusta !

Soita säännöllisesti päivittäin. Vaikka soittaisit neljä tuntia yhtenä päivänä viikossa, ja muina päivinä et ollenkaan, edistyminen olisi todella hidasta. Harjoittele nuotinlukua (ilman tabulatuuria) säännöllisesti.

Harjoittelu ei ole aina kivaa. Ei ole tarkoituskaan. Se on kuitenkin ainoa tapa edistyä kitaransoitossa

Kun olet soittanut kitaraa vasta vuoden tai pari, älä lopeta soittamista kokonaan kesän ajaksi. Sormien motoriikka katoaa nopeasti ja myös nuotinlukutaito unohtuu helposti pitkän tauon aikana. Muutaman vuoden soitettuasi voit pitää pidempiä kesälomia kitaransoitosta.

Muista hankkia kuulosuojaimet varsinkin, jos soitat kellarissa tai muussa kämpässä, jossa on betoniseinät. Kuulokkeilla soittaessasi älä käytä "umpikuulokkeita". Tehokas vahvistin kotioloissa on ongelma. Et voi soittaa niin kovaa, että soundi muodostuu hyväksi. Useimpiin vahvistimiin voit kytkeä kuulokkeet ja soittaa ympäristöystävällisesti. Paristokäyttöiset minivahvistimet kuulokkeilla maksavat n. 60€.

Pidä harjoituspäiväkirjaa. Soita yleisölle aina kun se on mahdollista.

Legendaaristen rockbändien kitaristit ovat ammattilaisia, jotka ovat soittaneet kitaraa yli kymmenen vuotta. Biiseissään he esittelevät virtuoosimaista osaamistaan, joka on karttunut vuosien varrella. Näiden ns. sankarikitaristien biisejä ei kannata harjoitella opintojen alkuvaiheessa. Liian vaikeiden biisien soittaminen opiskelun alkuvaiheessa on turhauttavaa. Edistyminen hidastuu ja soittaminen alkaa maistua puulta.

Paluu pääsivulle                                                                                               Paluu edelliselle sivulle