Oppitunneista

Oppitunti on viikoittain. Se on tiivis paketti, joka kestää 30 minuuttia. Aika on tarkoitus käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Kun olet oppinut virittämään kitarasi, sinun ei välttämättä tarvitse kuljettaa omaa kitaraasi tunnille. Oppitunnille sinulla on kahdesta kolmeen eri aiheista tehtävää. (esim. soinnut, riffi ja nuottitehtävä). Kaikkia tehtäviä ei opita viikossa, joten sama biisi tai riffi  tulee usein uudeksikin kotitehtäväksi. (Inhoan sanaa läksy. Onkohan se johdettu sanasta läksyttää?) Alkeissa eteneminen tapahtuu melko tarkan suunnitelman mukaan, jotta edistyminen olisi nopeaa.

Pidän tärkeänä monipuolisuutta ja se näkyy myös soittotehtävissä. Kitaristin soittotilanteet ovat vaihtelevia, samoin soitettavat biisit. Säestäminen pikkusiskon synttäreillä, soittaminen koulun musiikkitunnilla, esiintyminen sen ekan oman bändin kanssa nuorisotalolla tai koulun juhlissa, soittaminen raadille musiikkilukion tai musiikkiluokan pääsykokeissa ovat hyvin erilaisia soittotilanteita, rippiksen iltanuotiolla soittamisesta puhumattakaan. Eri tilanteissa vaaditaan myös erilaisia valmiuksia. Samoin omien biisien rakentaminen vaatii uusia valmiuksia. Niitä ei saa harjoittelemalla kapea-alaisesti. Biisit, joita tulet soittamaan oppitunneilla, ovat eri rockin eri vuosikymmeniltä ja kuuluvat eri tyylilajeihin. Soittamisen ohessa tutustut rockmusiikin tyyleihin ja historiaan.

Harjoitusmateriaalin (tekniikka ja riffit) saat minulta. Tekijänoikeudellisista syistä varsinaiset biisien nuotit joudut osin tulostamaan itse joko Power Tab-ohjelmalla(ilmainen), Guitar Pro-ohjelmalla (hinta n. 80€) tai lainaamaan kaupunginkirjastosta. Guitar Pro-ohjelman käyttäminen cräkkitiedoston, jonkin keygeneraattorin antaman avaimen tai Daemon Tools tyylisen ohjelman avulla on käsittääkseni laitonta. Ainoan luvallisen Guitar Pro-ohjelman olen tosin nähnyt omalla tietokoneellani. Kuitenkin Guitar Pro tiedostoja on liikkeellä tuhansittain. (Hyi, Hyi entiset oppilaat!). Useimmissa oppikirjoissa biisien vaikeusasteet vaihtelevat kohtuuttomasti ja hinnat ovat pilvissä. (käytä kaupunginkirjastoa) Suosittelen omatoimisuutta ; =)  A MODERN METHOD FOR GUITAR (William Leavitt) on systemaattinen ja järkevästi taso tasolta etenevä oppikirja (joskaan ei ehkä se innostavin). Sitä myy Kuopiossa DLX-musiikki.

Paluu etusivulle